matildaliljegren

You can count on me.

Publicerad 2014-01-30 03:16:32 i Allmänt,

Ojojoj... Matilda har lyckats igen! Jobbar som en tok för tillfället men så får det vara. Kan lika gärna bli himla få timmar nästa vecka, det är inget jag riktigt vet. Lyckades få alla sena tider på gelatissimo den här veckan så ser knappt röken av mina roomies tyvärr.
 I tisdags visade en av mina manegers hur man ska stänga butiken för det ska jag göra hela veckan (något jag aldrig gjort eller varit med om förut). Det var allt från att ändra temperaturen på kylen, fixa med kortmaskinerna till att sätta på alarmet. Så igår (onsdags) var det dags och jag fick reda på att jag ska stänga tillsammans med en trevlig (men väldigt nervös/ny) kille. Han hade fått visat hur man ska städa, när vi tar in sopptunnor och liknande. Bra tänkte jag. Kvällen gick och vi pysslade med att få allt i ordning, jag fixade mitt och han sitt. Sen var det dags för att sätta på det fruktade alarmet. Tycker inte alls om när det börjar pipa och man har ett visst antal sekunder på sig att låsa och ta sig ut ur det rummet, men vi lyckades! Väl ute tog vi ett varv runt för att kolla hur det såg ut utifrån när vi inser att han har glömt att ställa in två stora vimplar (vet inte vad jag ska kalla dom..)  och att det lyser där inne.. Jag var ganska säker på att jag släkt de knappar som manegern visade mig dagen innan men killen säger att vi måste ställa in flaggorna och släcka i butiken. Han har rätt, flaggorna måste in men jag tyckte att lamporna inne kunde vara på. Så vi tar oss in igen genom bakdörren med en kod där larmet inte är och ställer vimplarna i korridoren för att sen gå ut. Men killen vill prompt stänga av lyset så han öppnar dörren till butiken efter jag sagt att jag tror att larmet är där. Till min förvåning händer ingenting men sen är jag 100% säker på att larmet går om man öppnar en liten metallgrind som går precis vid butikskanten och ser honom gå mot den. Jag ropar nonononononooo och sen börjar larmet tjuta. Typiskt. Klockan var halv ett på natten och där stod vi ganska hjälplösa. Pga hans "dåliga" engelska får jag ännu en gång (andra gången för kvällen) ringa och väcka min maneger.. KAOS! Larmet tystnade ganska snabbt ändå och killen jag ringde hjälpte oss. Det visade sig att det bara var lamporna utanför butiken man kunde släcka så att alarmet gick igång var lite (väldigt) onödigt. 
Så det blev sent i säng igår. Tror jag la mig runt två för att nu ha tre dagar med ca 12 timmars pass. Bara att kriga på! 

Saknar den här bruden med förresten! Vilka skönheter!.... :*

It will light our way.

Publicerad 2014-01-27 14:06:13 i Allmänt,

Vet inte riktigt hur jag ska börja det här ikväll. Har lite svårt att sätta ord på allt jag känner. Trivs så bra på det nya jobbet, jag har hur mycket spännande saker som helst som väntar på mig samtidigt som jag ganska ofta tänker på allt där hemma. 

Jobbade bara sex timmar på jobbet idag (med mer än dubbel lön per timme) och bestämde mig för att stanna vid hamnen för att kolla på en breakdance grupp som uppträder där varje dag, fast som jag aldrig tagit mig tid till att stanna och kolla på. Så där stod jag med en glass i handen och har det trevligt när jag blir uppdragen ur publiken (?!) tillsammans med fyra andra förvånade personer. Meningen var att en av killarna skulle göra en volt över alla oss när vi låg hopkrupna  på rad men innan det skulle vi såklart bli uppvärmda.. Så jag , Matilda Kristina Liljegren, står där (på "scenen") tillsammans med en annan tjej och en av dansarna mitt bland att folk för att härma dansstegen som han skulle göra. Såklart sätts beyonces låt "im a singe lady" på och vi står där och vickar på rumpan i blandad förskräckelse och lycka! Vet inte hur mycket jag skrattade och applåderade under seras show. Efter det gav jag dom en slant och insåg att det var en till show som förbereddes fast med ett nytt gäng. Den var lik den första med en av dansarna där var helt otroligt duktig. När han dansade kände jag plötsligt hur lycklig jag var och frihetskänslan var total. Det låter hur töntigt som helst men så var det. Gick till och med fram till honom efteråt och sa hur duktig han var (som om han inte hört det förut..) men han blev uppriktigt glad och då blev jag med det. 
Fick lite hemlängtan där mellan allt som hände. Alla känslor bubblade upp och plötsligt gick jag där som ett fån och nästan skrattade och grät samtidigt. Det var en väldigt konstig känsla som kändes himla bra och ledsamt på samma gång. Tror inte jag har varit med om det förut? 

Nu ska ett avsnitt av revolution avverkas i soffan, innan mer jobb och förhoppningsvis stranden, väntar imorgon. Skulle bli förvånad om någon orkat läsa hela novellen ikväll men var tvungen att skriva av mig lite (både för er skull och min). Hoppas ni har det kalas där hemma och ta hand om er. kos

Tog inte några kort eller så ikväll så den här fina lappen får pryda inlägget. Jag lär mig lite thailändska på Icreamy förstår ni.... (; 

Happiness is about loving what you have.

Publicerad 2014-01-21 09:26:28 i Allmänt,

Gokväll! Eller snarare godmorgon för er hemma i Sverige. Tänkte börja med att berätta om en skräll (som ni troligtvis redan vet) och det är att dopet i lördags inte bara blev ett dop utan ett bröllop också! Dom var så fina alla tre. Lilla familjen eldåker som dom nu allihopa heter. Jättefint var det och Skype fungerade perfekt! 
Jobbet på gelatissimo går himla bra faktiskt. Fick reda på att jag fått jobbet i söndags och att jag nästan kan få så måna timmar jag vill och det låter ju kalas. Dock blir det lite väl mycket jobb den här veckan då jag självklart inte kan ta bort dagar på Icreamy utan förvarning. Det ska vi ändra på från och med nästa vecka då jag i fortsättningen bara kommer jobba torsdagar och fredagar där. (Det vill säga en dag med knasiga Pimmy och en dag då vi gör glass) bra val Matilda! 
För stunden sitter jag och filosoferar lite för mig själv och äter köpt kvällsmat i form av en kinalåda för $ 2,50 ~15 kr. Snart är det dags för ett kvällspass på glasställe nummer två men det ska inte bli så farligt. Längtar för övrigt till söndag och AUSTRALIA DAY för då blir det strandhäng och jag är ledig en dag (första gången på två veckor). Yihaa! 
Något spännande som händer där hemma tro? 
kos

Exklusivt!....?

Om

Min profilbild

happiness is about loving what you have.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela